Edukacija
Stručan i savremen pristup koji dovodi do pozitivnih promena. Učite i informišite se zajedno sa nama.


05.06.2020

TC-EDU: Kako se škole fudbala promovišu na internetu?

Sample image

Danas postoji puno načina na koji škole fudbala mogu, putem intereneta, da predsave svoj rad, rezultate, tim i uslove. Na školama je da procene kako i odaberu koji je kanal komunikacije najkorisniji za njih.

Prvo, svaka škola fudbala treba da odredi koja im je ciljna grupa. Da li su to deca od 5 do 12 godina, ili stariji od 12 godina. Zatim, da li su to roditelji ili druge škole fudbala kojima želite da se predstavite.

Na osnovu izbora ciljne grupe, birate društvenu mrežu na kojoj ćete se predstaviti. Npr., instagram više koriste deca, tviter odrasli, a facebook podjednako sve kategorije. Potrebno je proceniti preko koje mreže ćete najviše dopreti do svoje ciljne grupe.

TC: OBESMIŠLJENA ULOGA UČITELJA FUDBALA (TRENERA)

Pored navedenog,  birate i način za predstavljanje škole. Ako objavljujete puno fotografija onda je Instagram najbolji za promociju. I facebook može da bude u tom rangu. Ako objavljuete puno video sadržaja, onda su tu YouTube i Facebook dominantni.  Twitter je idealan za tekstualne objave, komentare, izveštaje i sl.

Poslednjih godina razvile su se i neke od novih društvenih mreža koje se koriste za objavu kratkih šaljivih sadržaja, kao što su TiK ToK ili Snapchat. Takve mreže mogu da imaju dobru „prođu“ kod dece. Nismo zaboravili ni viber, whatsApp ili messenger ali o njihovoj ulozi, pisaćemo drugom prilikom.

I pored velike ekspanzije društvenih mreža poslednjih nekoliko godina, nijedna od njih nije uspela da eliminiše značaj vebsajta. To je platforma koja na pregledan i jasan način može da da najkompletniju sliku o nekom klubu ili školi fudbala na najbrži i najjednostavniji način.

TC-EDU: PSIHIČKI OPORAVAK POSLE TEŽIH POVREDA

Onda kada se odlučite preko koje društvene mreže da se predstavite i komunicirate sa svojim pratiocima, bitno je da znate da tu mrežu morate dobro proučiti i obučiti se za rad na njoj, saznati njene prednosti i mane, kao i sve mogućnosti za dobar marketing. U suprotnom, vaše aktivnosti na društvenim mrežama, ako su loše organizovane, mogu da imaju negativne posledice u marketinškom smislu.

Prema našoj proceni manje od 0,5% škola fudbala u regionu koristi sve najznačajnije društvene mreže za svoj marketing a da je to na dobar način. Ovo će biti i tema našeg velikog istraživanja koje pripremamo i koje ćete moći da pratite na našem zvaničnom sajtu a sve sa ciljem da pomognemo školama fudbala.

Škola fudbala Olimpik iz Beograda je jedan od svetlih primera, jer je možda i jedina škola u Srbiji koja koristi sve društvene mreže i to na prilično uspešan način, na čemu im čestitamo. Olimpik se nalazi na platformi Talent Centra. Platforma Talent Centra objedinjuje sve stranice škola fudbala na društvenim mrežama i na najbolji način predstavlja svaku školu fudbala koja je registrovana na našem sajtu. Upoznajte školu fudbala Olimpik i desetine drugih škola fudbala a svoju školu, ako već niste to uradili, registrujte što pre.

REGISTRACIJA ŠKOLA FUDBALA NA PLATFORMI TALENT CENTRA

 

TC-Tim

 

Nazad