Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.

04.01.2021

TC: Tika Taka, Despot, Joung Boys, Akademija Rađ, Star Zemun... Ko je sledeći u TALASU?

Sample image

Tokom božićnih i novogodišnjih praznika mnoge škole fudbala na različite načine, poklonima, obraduju svoje članove. Mnoge škole fudbala organizuju podelu paketića ili drugih poklona, često uz prisustvo roditelja, prijatelja kluba i neizbežnog Deda Mraza.

Neke škole fudbala, prave korak više i božićne i nevogodišnje praznike koriste da obraduju i neku drugu decu, koja nisu njihovi članovi i to iskoriste u promotivne svrhe. Ali ima i onih koji pored dobre volje žele da pošalju snažniju poruku i praznike iskoriste da učine neko dobro delo.

Humanitarne akcije tokom ovog perioda izazivaju veću pažnju  pa smo i mi u Talent Centru prepoznali značaj ovakvih poteza škola, podržali ih i pozvali da se pridruže akciji. Više o tome čitajte OVDE .

Škola fudbala "Tika Taka"  iz Šapca je posle podele paketa svojim članovima pokrenula akciju podele paketa i deci iz Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju.

Poslednjih dana protekle godine posetili smo decu iz Dnevnog boravka i sa svojim članovima deci iz ovog doma poklonili određenu količinu novogodišnjih poklona. Želeli smo da, deca iz ove institucije, pobede ova teška vremena osmehom a decu iz našeg kluba naučimo društvenoj, socijalnoj odgovornosti i humanosti, da bi pre svega bili dobri ljudi a tek onda sportisti.“ – kažu Milan Milutinović Mateus i Ognjen Lekić leka, osnivači i treneri u ovoj mladoj šabačkoj školi i dodaju:

Pored toga, pakete smo odneli i u Hram Svete Trojice na Letnjikovcu, Crkvu koju posećuju mnogi naši članovi. Stub vere našeg kluba potiče od njih. Dokaz da smo veliki je tek uz puno rada, ljubavi, saosećanja. Našoj deci oni nabacuju osmeh, a nama jačaju veru u vredniju godinu pred nama.

 

Škola fudbala „Despot“ iz Velike Plane je jedna od škola koja je podržala inicijativu Talent Centra i organizovala prikupljanje pomoći za ugroženu decu iz svoje opštine.

Došli smo do podatka od nadležnih institucija da u našoj opštini postoje porodice sa 92 deca koje nemaju osnovne potrebe za život. Zbog toga smo svi mi u klubu odlučili da napravimo akciju u kojoj ćemo prikupiti sredstva da svako od te dece obradujemo tokom novogodišnjih praznika. Akciju smo započeli objavom o prodaji pehara koje su naša deca osvajala na turnirima, a prikupljena sredstva iskoristićemo za nabavku paketića za siromašnu decu. U akciju učestvuju naši članovi i svi oni koji to žele, a ako bude bilo potrebe organizovaćemo i štand na kome ćemo prodavati klupske suvenire, šalove, majice, šolje, a sve sa ciljem da akcija uspe.“ – uveren u uspeh rekao nam je Dragan Pavlović, osnivač škole.

Škola fudbala „Young Boys“ iz Zvornika, jedna je od prvih škola fudbala koja je započela humanitarnu akciju škola sa ovog prostora. Oni su još polovinom decembra svoje pehare stavili na licitaciju i tako dali jak motiv i dobar pimer i drugim školama u regionu. Đura Josipović iz škole fudbala kaže:

Počinju dani praznika, dani kada treba malo da usporimo i pogledamo oko sebe. Ova godina je posebna po mnogo čemu ali to nije razlog da ne zadržimo praznični duh i u inat svemu ovome što se dešava budemo još bolji ljudi. Osvrnimo se malo oko sebe i pomozimo onima kojima je pomoć potrebna da u što boljim uslovima i što zdraviji dočekaju praznika. Ja kao pojedinac stavljam se na raspolaganje svima kojima je ta pomoć potrebna kao i moja škola fudbala. I molim sve one koji, na bilo koji način, mogu da pomognu da se jave, kao i onima kojima je ta pomoć potrebna.“ – kaže Jospović i dodaje.

Naša škola fudbala je postavila neke naše pehare i medalje na licitaciju i sakupljen je značajan deo novca koje smo poklonili na bazaru u našem gradu a novac ide za lečenje malog Olivera. Medalje i pehare koje smo prodali su jedan mali deo naše kolekcije a ti pehari su jedna lijepa uspomena na pobjede naše dječice. Iako emotivno vezani za sve naše pehare, odlučili smo jedan deo pokloniti u humanitarne svrhe i pokazati da mi nismo samo obična škola fudbala nego mnogo više od toga. Mi smo jedna velika porodica. Ovim našim činom želimo da podstaknemo ljude da nekada moramo da poklonimo nešto nama veoma drago da bi nekoga usrećili jer samo tako možemo postati bolji ljudi.

 

Akciji se pridružila i Fudbalska Akademija Rađ iz Krupnja. Iz ove škole objašnjavaju svoje razloge za učešće u humanitarnom talasu škola fudbala.

Odlučili smo da podržimo akciju Talent Centar i pridružimo se školama koje žele da pokažu društvenu odgovornost i to iz više razloga. Najvažnija je želja i potreba da svi mi iskažemo saosećanje sa decom iz socijalno ugroženih porodica, siromašnom, bolesnom ili zlostavljanom decom  izmamimo osmehe na licu. Druga je da decu iz svoje škole naučimo humanosti i odgovornosti. S tim u vezi pokrenuli smo akciju prodaje klupskih pehara kako bi sakupljenim novcem obezbedili paketiće za pomenutiu decu. Na naše iznenađenje, roditelji članova našeg kluba su učinili nešto što je za svaku pohvalu i svojim dobrovoljnim prilozima otkupili sve ponuđene pehare, obezbedili dovoljno novca a pehare ostavili u klupskim vitrinama. Akcija će trajati do polovine januara, tako da postoji još prostora da ona bude uspešnija.“

 

Škola fudbala Star Zemun je jedna od škola fudbala koja redovno organizuje humanitarne akcije.

Sada već tradicionalno, treću godinu zaredom, naša škola fudbala organizuje akciju za decu iz Zvečanske. Tačnije sakupljamo dobrovoljne priloge za decu iz Doma za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Prikupljamo pomoć u vidu slatkiša, garderobe, obuće, knjiga, igračaka, pelena, sredstva za ličnu higijenu i sve što mislimo da će biti od koristi onima kojima je najpotrebnije. U toku praznika poklone uručujemo onima kojima je namenjena.“

 

Sve ove škole regostrovane su na platformi Talent Centra – REGISTRUJTE se i vi BESPLATNO.

Nova godina je dočekana u nesvakidašnjim uslovima, sledi nam Božić i „druga“ Nova godina, HUMANITARNI TALAS ŠKOLA FUDBALA se nastavlja i mi pozivamo škole fudbala da nam se pridruže kako bi poslali snažnu zajedničku poruku humanosti i društvene odgovornosti a decu iz naših škola naučili još jednu vrednu lekciju.

Ako i vaša škola fudbala organizuje neku sličnu akciju, obavestite nas na mejl talentcentar.humanost@gmail.com

 

Dobrodošli u Talent Centar – dečiji fudbal

Nazad