Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.

22.12.2020

TC: PODRŽAVAM AKCIJU "Pehari za najveće borce"

Sample image

Ako ste odlučili da ove zime date svoj doprinos izmamljivanju osmeha na lice onoj deci koja su veli borci na utakmici koju mi nikada nismo gledali, želimo da Vam iskreno čestitamo.

Ako ste odlučili da podržite akciju "Pehari za najveće borce" , koju je inicirao TC-TIM , na pravom ste mestu. Pa da vam objasnimo o čemu se radi...

POKRETAČI AKCIJE:
- Neformalna grupa mladih sportskih radnika, članova TC-Tima, kao inicijatori
- Škole fudbala su realizatori akcije u skladu sa svojim mogućnostima i interesovanjima

NAČIN ORGANIZACIJE:
- Škole fudbala koje žele da se uključe u projekat, obaveštavaju nas o tome kako bi TC, preko svijih kanala komunikacije obavestio o tome.
- Nakon toga, škole stavljaju na prodaju ili licitaciju neki od svojih pehara sa dečijih turnira ili liga. To mogu da urade na način na koji oni žele i misle da je najefikasnije (bazar, družtvene mreže i dr.)
- Škola može istaći najmanje 1 pehar ali ako to želi može i više, 3,5, 10 ili puno više. Cilj je da se sakupi što više sredstava. Takođe, škole fudbala samostalno određuju cene pehara.

KOME JE POMOĆ NAMENJENA:
- Svaka škola fudbala samostalno odlučuje kome će pomoć biti uručena. Preporuka TC-TIMA je da svaka škola fudbala ostvari kontakte sa lokalnim humanitarnim udruženjima, institucijama, Crvenim krstom ili aktivnim fondacijama, kako bi pomoć otišla tamo gde je najpotrebnija. Naš predlog je da svaka škola novac preusmeri deci na lokalnom nivou. Da li je to novac u kešu, novogodišnji paketići, nabavka uređaja, opreme, garderobe ili nešto drugo, odluka je na školama koje organizuju akciju.

NAČIN SAKUPLJANJA SREDSTAVA:
- Osnovno sredstvo za prkupljanje sredstava je prodaja pehara, ali škole mogu izabrati i druge načine da animiraju članstvo, roditelje, publiku, loklanu zajednicu da se uključe da bi akcija bila što uspešnija.

TRAJANJE AKCIJE:
- Škole se mogu uključiti u akciju u svakom trenutku. Predlog je da akcija traje do 10-og januara a dodela pomoći u svim gradovima i opštinama bude realizovana 14-og januara. Ali, škole fudbala mogu doneti i svoju odluku ako misle da akcija može biti efikasnija.

ŠTA JE TALENT CENTAR U CELOJ OVOJ PRIČI:

Mi smo samo idejni tvorci akcije i predlažemo je svima koji imaju dobru volju da pomognu nekome kome je pomoć potrebna, posebno našim saradnicima iz škola fudbala.
Dali smo predlog i instrukcije kako mi zamišljamo da je najefikasnije da se to izvede, ali organizaciju prepuštamo svakoj školi fudbala posebno. Mi ćemo iskoristiti naše uticaje i imidž da animiramo što više škola da podrže akciju i sprovedu je na najbolji mogući način, ali i ne snosimo odgovornost za uspeh iste. Apelujemo na sve naše saradnike i sve one koji će u svojim školama organizovati ovako nešto, da budu odgovorni, savesni i požrtvovani, kako bi na kraju januara podvukli crtu i osetili zadovoljstvo i osećaj dobrog dela koje smo zajedno sproveli.

Mi iz grupe Talent Centra, imamo snažnu volju i želju da pomognemo, zato ćemo dati sve od sebe da se svi članovi TC-Tima uključe u pomoć da ovaj predlog stigne do što više ljudi i akcija uspe. Možda uspemo a možda i ne, sigurno je jedino da ćemo dati svoj maksimum.

I nije ova akcija vezana samo za Srbiju. Mi pozivamo i naše prijatelje iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, da nam se pridruže i pomognu nekome iz svojih lokalnih zajednica. Muka, beda, bolest, nemaština, ne poznaju granice, veru i naciju. Ako se odlučite da pokrenete ovakvu ili sličnu akciju, obavestite nas o tome a mi ćemo pokušati da je ispromovišemo jer su naši pratioci i saradnici iz svih ovih država.

Sve škole fudbala koje uzmu učešće u humanitarnoj akciji imaju mogućnost besplatne registracije i promocije na platformi Talent Centra a znaćemo i da im se odužimo u periodu koji je pred nama.

O SVOJIM PLANOVIMA I ŽELJI ZA UČEŠĆEM U HUMANITARNOJ AKCIJI OBAVESTITE NAS PREKO:

e-mail: talentcentar.humanost@gmail.com
Facebook: Talent Centar - dečiji fudbal
Instagram: talent_centar_dečiji_fudbal, srpske_skole_fudbala

 

SREĆNO !!!

 

Vaš TC-TIM

Nazad