Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.

27.09.2017

TC: Počinje jedan od najvećih turnira u regionu "Trofej Ilija Pantelić"

Sample image

Sa zadovoljstvom, obaveštavamo sportsku javnost u regionu da je ostalo još malo vremena do početka jednog od najboljih turnira za mlađe selekcije na prostoru bivše Jugoslavije. Međunarodni dečji festival "Trofej Ilija Pantelić" koji se organizuje u Novom Sadu u čast proslavljenog golmana, po najavama, biće spektakl koji će na jednom mestu okupiti najbolje škole fudbala u regionu, sportske stručnjake, mnogobrojne javne ličnosti itd...

Takmičenje se održava u Novom Sadu, na 10 travnatih terena FK Železničar, FK Kabel, FK Slavija i SC Sajmište a namenjen je generacijama igrača rođenim od 2005. do 2010. godine. Lokacije i raspored po grupama, možete možete videti na http://trofejilijapantelic.decijifudbalskifestival.rs/lokacije-terena/ .

Na ovom veoma jakom i prestižnom takmičenju, učešće je uzelo 90 ekipa iz 7 evropskih zemalja, pa ćemo, pored naših najvećih klubova, na delu videti i ekipe iz Makedonije, Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Najveći klubovi u Srbiji, Vojvodina, Crvena Zvezda, Partizan, Spartak, Rad, kao i najveći klubovi bivših jugoslovenskih republika Vardar, Sarajevo, Osijek, Sloboda Tuzla i drugi, učiniće ovaj turnir jednim od najjačih u regionu.

Svečano otvaranje turnira je predviđeno za subotu 30.09.od 19 časova, na platou popularnog novosadskog kupališta „Štrand“, uz bogat kulturno-zabavni program koji će biti začinjen vatrometom. Dan kasnije, u nedelju, na istom mestu, od 14 časova, predviđena je svečanost dodeljivanje nagrada, pehara i medalja za najbolje timove i pojedince.

Važno je istaći da će promoteri ove manifestacije biti žive legende jugoslovenskog i svetskog fudbala,  Dragan Džajić, potom Mirsad Fazlagić, čuveni fudbaler Sarajeva i kapiten jugoslovenske reprezentacije sa Evropskog prvenstva u Italiji 1968., a svoe prisustvo je potvrdio, jedna od  legendi Napretka iz Kruševca, splitskog Hajduka, istambulskog Fenerbahčea i jugoslovenske reprezentacije, Zoran Čoče Simović koji će imati čast da svečano otvori  3.međunarodni dečiji fudbalski festival „Trofej Ilija Pantelić“ u Novom Sadu.

PROGRAM FESTIVALA

Subota 30.09.
9:00 takmičenje po grupama
19:00 svečano otvaranje na Štrandu
22:00 koktel za vođe timova 

Nedelja
9:00 polaganje venca na grob Ilije Pantelića
10:00 eliminaciono takmičenje
14:00 dodela pehara i medalja na Štrandu
14:30 zatvaranje festivala

Raspored, satnicu i sve vezano za turnir možete naći na sajtu turnira: http://trofejilijapantelic.decijifudbalskifestival.rs/trofej-ilija-pantelic-praznik-fudbala/

Talent Centar će ispratiti dešavanja na ovom turniru, a budući da će "Trofej Ilija Pantelić" biti deo projekta REJTING LIGA, svi učesnici turnira dobiće bodove u odnosu na plasman, koji će biti evidentirani na našoj listi, gde će učesnici moći da nastave takmičenje sa preko 240 škola fudbala iz bivše Jugoslavije.

Trenutnu tabelu REJTING LIGE možete videti na :
http://www.talentcentar.com/rejting-liga-rezultati

 

Vaš, Talent Centar - TC  

Nazad