Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.

11.05.2023

PRIČE SA TC KUP-a: Kada se od problema napravi podvig

Sample image

Čak i onda kada organizator pokuša da organizaciju nekog sportskog događaja sprovede na najvišem nivou, dešavaju se propusti. Dešava se to i na finalima Svetskih prvenstava ili Lige šampiona, kada u toku meča u teren utrči navijač sa tribine i pored toga što se događaj priprema i organizuje mesecima a u njegovoj organizaciji učestvuje hiljade ljudi i sprovodi se sa najsavremenijim bezbedonosnim sredstvima.

Na TC KUP-u, to nije bio problem, ali smo spremni da priznamo grešku i da kažemo da smo napravili mali propust koji je mogao da bude potencijalni problem. Naime, prijave učeća ekipa na turniru su trajale najmanje dva meseca a specifičnost turnira je takva da je ekipama data mogućnost da učestvuju jedan, dva ili tri dana, po njihovoj želji. Desilo se to da je zbog nesporazuma u komunikaciji između organizatora turnira i Hotela Grand, dan pre početka turnira konstatovano da jedna grupa od 20 dece nema smeštaj u hotelu. Imajući u vidu da su svi smeštajni kapaciteti u gradskim hotelima i privatnim smeštajnim objektima bili popunjeni danima pre turnira, organizator je bio u nezavidnoj situaciji da jednoj školi fudbala dan pre turnira otkaže učešće ili im omogući samo jednodnevno učešće, što je bio nezahvalan zadatak

Ne samo što bi to predstavljalo neozbiljnost organizatora i jednom učesniku poremetilo planove budući da je već plaćen deo troškova putovanja, ovaj potencijalni problem bi mogao da ima negativne posledice i negativnu reklamu za sam turnir i pored želje i velikog truda organizatora da on bude organizovan na najvišem nivou. Kada se činilo da će TC KUP imati nerešiv problem i pre svog starta, iz njega se izrodilo nešto sasvim suprotno a što je pokazalo snagu TC KUP-a i modela organizacije turnira koji se bazira na saradnji, druženju i poštovanju.

Veče pre dolaska ekipa u Krupanj, treneri tri škole fudbala su se dogovorili o ustupanju jednog broja soba i kreveta koji su pripali njihovoj školi kako bi sve prijavljene ekipe mogle da uzmu učešće na turniru. Na taj način su prihvatili da iskoriste manje kapacitete od onoga što je bilo predviđeno i omoguće drugoj deci da budu u hotelu i dva dana učestvuju na turniru. Gest koji je oduševio organizatora, rasteretio odgovornosti menadžment hotela i izazvao divljenje svih drugih učesnika i gostiju hotela tog vikenda. Uradili su to, a nisu morali.

Škole fudbala Nacional iz Beijeljine, Škola fudbala Ivančević iz Aranđelovca i Škola fudbala OFK Crvenka, dale su primer posvećenosti u radu sa decom, primer praktične saradnje i primer pravog sportskog duha a sve u interesu dece kojima su posvećeni ne samo na terenu nego i van njega. Bez žalbi i bez prigovora taj gest su pozdravili i deca i njihovi roditelji.

Pomenute tri škole su na TC KUP dovele oko 100 dece a svi oni su uživali u velikom broju utakmica sa različitim protivnicima i Krupanj napustili sa osmesima i medaljama oko vrata ali i sa epitetima junaka ove turnirske priče.

Talent Centar i organizacioni tim TC KUP-a se zahvaljuje trenerima: Srđanu Mićoviću, Aleksandru Radiću (Ivančević 2005), Nemanji Bajoviću, Daliboru Jakišiću (OFK Crvenka) i Daliboru Micicu (Nacinal Bijeljina) na saradnji i na gestu koji je postao jedna od najlepših priča sa TC KUP-a i najbolji promoter misije i ideja Talent Centra.

Nazad