Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.

05.05.2023

Završen TC KUP - Dečiji turnir koji pomera granice

Sample image

Spuštena je zavesa na treći po redu TC KUP, koji se i ove godine održao tokom prvomajskih praznika u Sportskom centru Krupanj.

Novi model organizacije dečijih fudbalskih turnira, još jednom, je opravdao očekivanja i pokazao da je koncipiran tako da u njemu podjednako uživaju deca, treneri i roditelji, što putvrđuje zadovoljstvo učesnika i njihove reči hvale nakon povratka sa turnira. To je i najbolja preporuka za ono što Talent Centar radi i najbolja podrška projektima i aktivnostima koje Talent Centar planirao u budućnosti.

Ovogodišnji TC KUP, okupio je više od 80 pojedinačnih ekipa u samo 3 starosne kategorije. Na pet terena na kojima su se igrale utakmice, odigrano je ukupno 210 mečeva. Kao što je poznato, evidencije rezultata nije bilo. Nije bilo ni kostura takmičenja, borbe za plasman, „prolaza“ i „ispadanja“... Odigravale su se prijateljske utakmice bez važnosti konačnog rezultata, bez pritiska i tenzije a po unapred pripremljenom rapsoredu i satnici tako da je svaka ekipa odigrala po, minimum, četiri utakmice dnevno. Ukoliko je neka ekipa želela da odigra više od 4 utakmice, mogla je to da uradi uz dogovor sa organiaztorom. One ekipe koje su na turniru učestvovale tri dana, odigrale su 12 ili više utakmica, što nema ni na jednom turniru u regionu.

Uz učešća velikog broja škola fudbala iz cele Srbije, turnir je okupio i škole fudbala iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, uz prisustvo nekih od vodećih klubova iz Srbije. Neki od učesnika su boravili u hotelima i dva ili tri dana učestvovali na turniru, dok su mnoge škole fudbala odlučile da na turniru učestvuju jednodnevno.

Pored više od 1000 dece, direktnih učesnika turnira, u Krupnju je tokom tri dana organizacije TC KUP-a boravilo još približno toliko drugih gostiju, trenera, roditelja, drugih gledalaca, pa su i svi gradski speštajni kapaciteti i objekti kao što su restorani, kafići, parkovi i igrališta bili puni. Sjajni uslovi za igru, predvian ambijent i lepo vreme, uticali su da svi učesnici imaju nezaboravan doživljaj i ponesu najbolje utiske sa ovog jedinstvenog turnira.

Turnir je prošao bez i najmanjeg incidenta, verbalne kritike ili proizivki. Učesnici su imali idealnu priliku za igru i zabavu a roditelji priliku za celodnevno uživanje u odličnim mečevima i opuštenoj atvosferi koja se osećala u vazduhu sva tri dana turnira. Svako od više od 1000 učesnika je sa turnira poneo medalju, koja nije bila nagrada za postignut ekipni rezultat nego nagrada za učešće, trud i uspomenu sa turnira koji će, sasvim sigurno, ostati urezan u sećanje svih njih.

Tim organizatora turnira i tim okupljen oko projekta Talent Centra, izražava veliku zahvalnost svim učesnicima. Dugujemo veliku zahvalnost učesnicima, najpre, na odluci da u moru drugih turnira širom regiona, budu deo ovog turnira i daju podršku projektu Talent Centra koji je mnogo više od TC KUP-a. Takođe, velika zahvalnost trenerima, roditeljima a pre svega deci na korektnoj igri, ponažanju i duhu fer pleja koji se osećao na svakom koraku, kako na terenu tako i van njega, u parkovima, hotelima..

U narednim danima, predstavićemo kako je to izgledalo na samom terenu kroz fotografije i video materijal, prezentovaćemo šta su rekli učesnici našeg TC-Studija i niz zanimljivih detalja sa TC KUP-a koji će ostaviti u čudu i same učesnike turnira.

Treći po redu TC KUP je, još jednom, potvrdio da ovaj projekat ima veliku perspektivu i da ćemo u periodu pred nama, uz vašu podršku, uspeti u ideji promovisanja novog pogleda na dečiji fudbal u regionu a u interesu svih njegovih aktera i sa dugoročnim pozitivnim efektima.

Nazad