Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.

15.03.2023

TC KUP 2023.: Škola fudbala FK Milutinac Zemun - DOLAZIMO !

Sample image

Počela je prijava učešća na jedinstvenom dečijem fudbalskom turniru u regionu. TC KUP, prepoznat kao turnir iz dečijih snova, igra se u Sportskom centru Krupanj od 30. aprila do 2. maja a namenjen je selekcijama U10, U9 i U8. Turnir je specifičan po tome što ekipe igraju veliki broj utakmica sa protivnicima iz Srbije i regiona ex-YU i to bez evidencije takmičarskih rezultata a sve ekipe nakon poslednjeg nastupa dobijaju medalje kao nagradu za trud i uspomenu sa turnira.

Škola fudbala koja je među prvim prijavila učešće na turniru u organizaciji Talent Centra je Škola fudbala Milutinac iz Zemuna. Tim  povodom, razgovarali smo sa koordinatorom i glavnim trenerom ove zemunske škole, Slobodanom Miloševićem.

TC: Zašto birate TC KUP pored mnogobrojnih drugih turnira koji se održavaju u istom periodu?

S. Milošević: TC KUP je jedinstvena priča po svojoj filozofiji, pristupu i ideji. Ovaj turnir okuplja sve klubove i škole fudbala koje znaju da rezultat u ovom uzrastu nije merilo kvaliteta, naprotiv. Dolazimo na turnir u odličnom raspoloženju, bez stvaranja loše energije među decom pre samog početka. Znamo unapred da ćemo uživati, igrati se, zabavljati. Medalja sa TC KUP svakom detetu je priznanje za dotadašnji radi trud i podstrek za nastavak bavljenja sportom.

TC: Šta ste čuli o ovom turniru, kakve utiske nose dosadašnji učesnici i šta je to što Vas je privuklo da budete deo ove priče?

S. Milošević: Iako kao škola fudbala prvi put ulestvujemo, mnoga naša deca i treneri bili su deo ovog svojevrsnog događaja. Činjenica da će neki od njih, treći put zaredom učestvovati, dovoljno govori o popularnosti i ugođaju koji ovaj turnir pruža. Tokom svih dana turnira, deca su nasmejana, raspoložena. Druže se, razgovaraju o običnim, dečjim stvarima i niko se ne bavi rezultatom. Baš kao što treba da bude. Dolazak dva naša najveća kluba, zatim inostranih ekipa kao i zvanične akademije FC Barcelona, TC KUP svrstava u turnir ozbiljnog renome sa svim njegovim specifičnostima i različitostima. Potencijal je veliki, svi zajedno ćemo pomoći da se iskoristi. Roditelji na svoj način, kroz zabavljanje i fer i sportsko navijanje, deca kroz igru, a treneri kroz potpuno novi vid vođenja utakmica na dečjem fudbalskom turniru.

TC: Šta očekujete od novog TC KUP-a i koliko je on koristan za njegove učesnike?

S. Milošević: Za početak, očekujemo da se ideja Talent Centra o turniru bez rezultata u uzrastu do 12 godina proširi i na ostale sportove, a od samog TC KUP 2023 očekujemo novi iskorak u organizaciji, još veći broj ekipa i učesnika i potvrdu da ovaj turnir treba organizovati više puta godišnje na različitim lokacijama u Srbiji, a sve zarad popularizacije fudbala na pravi, zdrav i drugačiji način.

TC: Recite nam nešto više o svojoj školi fudbala, budućem učesniku TC Kup-a?

S. MIlošević: FK Milutinac je osnovan davne 1947. godine i nosi ime proslavljenog jugoslovenskog fudbalera i kapitena reprezentacije na prvom svetskom prvenstvu – Milutina Ivkovića. Međutim, škola fudbala koja trenutno funkcioniše, počela je sa radom u drugoj polovini 2022. godine postavivši jasne ciljeve: igra, obrazovanje, zabava, druženje i trenutno broji preko 150 aktivnih članova, koje čine srećna i zadovoljna deca uzrasta od 3 do 13 godina. U planu je pokretanje najmlađe sekcije – MILUTINČEV VRTIĆ u kojoj će svoje prve korake napraviti deca uzrasta od 3 do 5 godina. Kroz niz različitih projekata, edukativno-takmičarskih treninga, turnire u našoj organizaciji, kroz izlete, posete pozorištu, muzejima, pravoslavnim svetinjama i kamp u inostranstvu trudimo se da deci uvek pružimo nešto novo, drugačije, zabavnije i naš način rada je upravo takav: kroz različite edukativno-takmičarske treninge i poligone, motivisati decu da budu fizički aktivnija i da im sport bude ne samo hobi, već obaveza i sfera interesovanja.

TC: Po čemu se škola razilikuje od drugih škola fudbala u okruženju, šta je izdvaja?

S. Milošević: Škola fudbala FK Milutinac jedinstvena je po tome što gaji vrednosti španskog velikana – FC Barcelona. Treneri u našoj školi su koordinatori dečjeg fudbalskog kampa Barca Academy Srbija i svoj rad smo koncipirali prema njihovoj metodologiji i normama rada i ponašanja. Takođe, deo našeg trenažnog procesa je razvoj motorike folklorom, a u vreme letnjih meseci folklor će zameniti časovi plivanja. Takmičimo se sami sa sobom, decu vaspitavamo, edukujemo, razvijamo da budu zdrava i školovana deca, svesni činjenice da je dete samo dete i da MORA DA SE IGRA!

Hvala Vam na izdvojenom vremenu za razgovor o našem projektu. Takođe, hvala na poverenju koje ste nam ukazali i odlučili da budete učesnici našeg turnira a mi ćemo se potruditi da Vam boravak u Krupnju bude nezaboravan. Radujemo se saradnji na razvoju i inovacijama u dečijem fudbalu u godinama pred nama.

Sve zainteresovane škole fudbala sa prostora ex-YU regiona, mogu da nam prosledte svoju e-mejl adresu ili nas kontaktiraju porukom na facebook-u, instagramu-u ili putem viber-a, a mi ćemo Vam dostaviti INFORMATOR TC KUPA 2023 u pdf formatu na više od 20 stranica.

U Informatoru ćete pronaći sve informacije o jedinstvenom dečijem fudbalskom turniru zakazanom za period od 29.04. do 02.05. u Sportskom centru Krupanj (Zapadna Srbija).

Informacije i prijave možete izvršiti na nekoliko načina:
Tel / viber / whatsApp: +381 64 00 15 927
Instagram: talent_centar_deciji_fudbal i srpske_skole_fudbala
Facebook: Talent Centar - dečiji fudbal
Prijavu zainteresovanosti možete izvršiti i ONLINE preko naše platforme www.talentcentar.com u delu Programi, popunjavanjem podataka o svojoj školi.

Nazad