Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.

11.05.2021

TC-KUP: Doživljaj koji će zapamtiti svako dete – PILOT PROJEKAT USPEO !

Sample image

Turnir je prošao ali utisci učesnika se ne sležu. Ovo je definitivno događaj koji će ostati urezan u sećanje svakog učesnika, bilo da je to dete, trener ili roditelj koji je sa zadovoljstvom igledao svoje srećno dete.

Zadovoljstvo, sreća, zabava, igra, druženje, egzibicije na teranu i van njega, obeležile su ovaj nesvakidašnji događaj.

Spuštena je zavesa na prvi TC-KUP, dečiji fudbalski turnir u organizaciji Talent Centra. Domaćin spektakularnog događaja bio je Krupanj, mali ali predivan gradić sa četiri rečice i 30 mostova u centru gradića u Zapadnom delu Srbije. Ovom prilikom ugostio je više od 30 škola fudbala iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Za tri dana trajanja turnira terenima novootvorenog sportskog centra prodefilovalo je oko 500 malih fudbalera rođenih 2011. godine, generacije za koju je turnir bio namenjen.

Specifičnost turnira je bila ta da se rezultati nisu evidentirali, niti je postojala borba za konačan plasman, kao kod velike većine drugih turnira a svako dete, učesnik turnira, nagrađeno je medaljim za igru i trud bez obzura na postignute takmičarske rezultate i tako svojim kućama ponelo lepu uspomenu sa turnira.

Za tri dana, odigrano je oko 120 utakmica a nadmetale su se škole iz Kragujevca, Beograda, Novog Sada, Bele Crkve, Aranđelovca, Šapca, Valjeva, Tuzle, Bijeljine, Zvornika itd... Svoje ekipe imali su i superligaši Partizan, Vojvodina, Mačva, kao i veliki broj lokalnih škola fudbala iz Krupnja, Loznice, Šapca...

Utisci dece, njihovih roditelja, trenera i drugih posetilaca i učesnika su više od pozitivnih. Spektakl  kome su prisustvovali nije ostavio ravnodušne ni decu koja su uživala u svakom momentu boravka na turniru a ni njihove trenere koji su ovaj turnir jednoglasno proglasili za najbolji i primer svima u regionu.

Definitivno, ovo je bilo nešto potpuno novo, nešto drugačije. Baš onako kako smo najavljnivali. One škole koje su uzele učešće na prvom TC-KUPU, nisu se preverile a ispisale su istoriju jer će ovaj turnir, sasvim sigurno, ostaviti uticaj na način organizacije dečijih turnira i, uopšte, pogled na rad i organizaciju rada sa mlađim uzrasnim kategorijama.

Kako bi jedan od trenera, nakon turnira, rekao: „Otišao je „cirkus“ iz malog grada a trag koji je ostavio na sve nas će još dugo odzvanjati regionom.“. Prošao je prvi TC-KUP, a mi počinjemo da brojimo dane do sledećeg. Ako pogledate zvanične stranice i sajtove škola fudbala koje su učestvovale na turniru i izjave trenera i dece posle turnira, biće vam jasno zašto ćemo za sledeći TC-KUP imati višestruko veću zainteresovanost škola. Čekamo sledeći TC-KUP.

TC-TIM Vam se zahvaljuje na podršci i učešću u našim aktivnostima.

MI SMO VAŠ PARTNER br. 1

Nazad