Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.

07.04.2021

TC-KUP: Dečiji fudbalski turnir iz bajke – da li ste spremni ?

Sample image

Baš kao što smo najavljivali, pripremili smo dečiji fudbalski turnir koji će po svemu biti potpuno drugačiji od većine dečijih turnira u regionu.  Na bazi ideje i vizije koju zastupa Talent Centar i potreba dece, trenera i škola fudbala, kreirali smo model organizacije turnira po meri učesnika .

Prvi promo TC-KUP, organizujemo u Krupnju (Zapadna Srbija) na novim terenima sportskog centra u idealnim uslovima u prelepom prirodnom ambijentu. I to poslednja tri dana Vaskršnjeg raspusta, od 7. do 9. maja, odnosno petak, subota i nedelja.

Ovu su neke od osnovnih propozicija:

 • Turnir je namenjen kategoriji U10 (2011. godište)
 • Igra se Fudbal 7 (6+1)
 • Igra se na terenu za igru dimenzija 50x30m i na golove 5x2m
 • Utakmice igraju 25 minuta, bez pauze i zaustavnog vremena
 • NEMA ŠVERCOVANJA, pravo nastupa imaju igrači rođeni 2011. godine i to sa identifikacionim dokumentom. Pravo nastupa imaju i najviše dva starija igrača (2010.) uz prethodnu prijavu i to ako ekipa to želi, nije nužno i obavezno.

A šta je to što ovaj turnir razlikuje od drugih. Pored samog ambijenta, uslova, različitog nivoa organizacije, načina i propozicija igre, ovo su neke od stvari koje ovaj turnir čine drugačijim:

 • Smatrano da takmičarski rezultati u mlađim selekcijama nisu i ne smeju da budu prioritet. Zato na našem turniru nema borbe za plasman niti se vodi evidencija o rezultatima.
 • Učesnici imaju mogućnost da biraju koliko dana žele da učestvuju (1,2 ili 3) i koliko utakmica žele da igraju u tom periodu. Ako ekipe izraze želju da odigraju sa nekom od ekipa učesnica, učesnica, mi ćemo im to omogućiti.
 • Smatramo da svako dete treba da dobije nagradu za učešće, igru, trud i napredak na turniru. A budući da nema borbe za plasman, svako dete u svakoj ekipi dobija medalju kao uspemenu sa turnira.
 • Naša želja je i da se maksimalno smanje troškovi učešća ekipa, pre svega dece i škola fudbala, pa smo uveli pravilo da deo troškova učešća ili ceo iznos plati sponzor ekipe a time postaje i sponzor turnira i ima pravo promocije na turniru.

Pored fudbala kao centralnog razloga okupljanja, naša ideja je da učesnicima ponudimo niz drugih sadržaja koji će doprineti boljem i sadržajnijem ukupnom doživljaju. Za ovaj turnir, pripremili smo:

 • TC-Triagonal, jedan od turnira iz Programa Talent Centra. Odnosi se na kratke mečeve „tri na tri“ na pič terenu i to u večernjem terminu na otvorenom.
 • Miniekskurziju za ekipe koje učestvuju na turniru dva ili tri dana. U pauzi između utakmica, odlazak u specifičan crkveni-etno kompleks „Dobri potok“ koji se nalazi na dva kilometra od mesta održavanja turnira.  
 • Pored toga u planu je i panel diskusija za sve trenere, kao i žurke za decu, odlazak na bazen, druženje sa fudbalskim sudijama itd... Sve sa ciljem edukacije i dobrog provoda učesnika.

Što se tiče mogućnosti učešća... Turnir je namenjem selekcijama škola fudbala iz Srbije i regiona (BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije), odnosno, svima onima koji podržavaju ideje i rad Talent Centra i vide mogućnost da se na ovom turniru dobro provedu i iskoriste priliku za napredak, promociju, druženje...

Kao što smo naveli, učesnici imaju mogućnost da biraju da li žele da učestvuju jedan, dva ili sva tri dana trajanja turnira. Ovo su opcije:

JEDAN DAN: Škole mogu da biraju jedan od tri dana trajanja turnira (petak, subota ili nedelja) i tokom izabranog dana odigraju 4 utakmice sa različitim protivnicima.

DVA DANA: Škole biraju koja dva dana žele da učestvuju (petak-subota ili subota-nedelja) i prenoćište u jednom od lokalnih hotela. Za dva dana, ekipe koje izaberu ovakav model učešća, igraju 7 utakmica.

TRI DANA: Škole koje se odluče za učešće sva tri dana, imaju mogućnost da uživaju u svim sadržajima koje turnir nudi ali i da za to vreme odigraju 10 utakmica protiv različitih protivnika.

Ako se odlučite da učestvujete na turniru dva ili tri dana, onda vaša ekipa bira prenoćište u jednom od dva lokalna hotela, koja nude različite mogućnosti za boravak i ishranu ali koji ispunjavaju sve uslove za ovu kategoriju mladih sportista. Spa Hotel Grand i Pansion Pegaz se nalaze na samo 100, odnosno, 200 metara od Sportskog centra na kome se trurnir održava.

Ostaje vam da formirate ekipu i prijavite učešće, što pre, imajući u vidu da je broj ekipa po danima, ograničen. A kako da to uradite? Dajemo vam nekoliko predloga. Ako ste zainteresovani za učešće, kontaktirajte nas a mi ćemo vam dati sve neophodne informacije pre nego što donesete konačnu odluku.

 1. Prijavite zainteresovanost ONLINE PRIJAVOM na platformi Talent Centra, tako što ćete odvojiti jedan minut, popuniti podatke i poslati zahtev a mi ćemo Vas nakon toga kontaktirati i detaljnije predstaviti turnir.
 2. Pošaljete mejl na talentcentar.programi@gmail.com i mi vam dostavimo pdf POZIV sa svim detaljnima. Nakon toga, odlučite da li želite da učestvujete i na koji način.
 3. Pošaljete nam poruku na nekom od zvaničnih facebook ili instagram profila Talent Centra a mi Vam u odgovoru prosledimo sve informacije, pre vaše prijave učešća.
 4. Kontaktirate nas na broj telefona +381 64/ 00 15 927 (whatsApp, viber) i na taj način dođete do svega što vas interesuje u vezi turnira.
 5. Javite se direktno nekome od organizatora ili saradnika Talent Centra koje lično poznajete.

Koju god opciju da izaberete, dobićete sve informacije u najkraćem roku. Sve što Vam je neophodno da donesete odluku o učešću i budete naši gosti na spektaklu koji pripremamo.

 Koji je razlog da ne učestvujete? Imate zagarantovan provod, veliki broj utakmica, kvalitetne uslove i putpunu rezultatsku rasterećenost koja vam garantuje dobar fudbal.

Prijave su počele. Od dana objavljivanja početka prijava, kontaktiralo nas je preko 40 škola fudbala, neke su već prijavile učešće. Informišite se, razlislite i prijavite učešće svog tima, najkasnije do 25. aprila.

MI SMO VAŠ PARTNER br. 1

DEČIJI I OMLADINSKI FUDBAL NA JEDNOM MESTU

 

Nazad