Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.


Sponzor
06.05.2020
TC: Virtuelna Škola Fudbala pronašla prvog talenta - Elhan Hazirović

Jedna od ideja Talent Centra i projekat koji će u bliskoj budućnosti postati jedan od najznačajnijih na polju dečijeg fudbala je prva Virtuelna Škola Fudbala. Šta je Virtuelna Škola Fudbala i šta su njeni planovi, saznajte OVDE.

Od trenutka početka epidemije prouzrokovane  virusom Covid-19 i uvođenjem vanrednog stanja u zemlji, a imajući u vidu počeak zabraneorganizacije trenažnog i takmičarskog procesa,Talent Centar je započeo promotivno emitovanje Virtuelne Škole Fudbala putem društvenih mreža facebook i instagram, kao i zvaničnog youtube kanala Talent Centra.

Svakodnevno je objavljivan veliki broj videa sa korisni msavetima u vezi treninga za razvoj tehnike sa loptom i motoričkih potencijala, posebno prilagođenim kućnim uslovima zbog same situacije u kojoj smo se našli. Pord toga objavljen je i veliki broj eukativnih videa koji su imali zadatak da najmlađe fudbalere nauče , savetuju i podstaknu na razmišljanje.

Video zadaci su bili prilagođeni uzrastu ciljne grupe, a to su deca do 12 godina starosti a mi smo svakog dana dobijali video materijal velikog broja dečaka iz Srbije i regiona koji su sa većim ili manjim uspehom, ali sa primetno izraženom željom, pokušavali i uspevali da odgovore na njih svojom izvedbom istih.

Najbolje škole fudbala već se nalaze na platformi Talent Centra (pogledajte)

Među, više od hiljadu, malih fudalera pratilaca Virtuelne Škole Fudbala, jedna dečak se posebno izdvojio, svojom neverovatnom upornošću i velikim potencijalom, koji je svakog dana iznova dokazivao svoj talenat. On je jedini dečak koji je odgovorio video izvedbom na svaki naš postavljeni zadatak. A bilo ih je mnogo i to veoma zahtevnih. I ne samo to, on je gotovo svaku vežbu sa ili bez lopte uradio bespkrekorno tačno, što nas je posebno iznenedilo.

Njegovo ime je Elhan Hazirović Eki iz Tutina/Kadiluka. Mi smo morali da ga, posle gotovo dva meseca, kontaktiramo i porazgovaramo o njegovom radu i uspehu.

TC: Dragi Eki, hvala na praćenju Virtuelne Škole Fudbala i odvojenom vremenu da govoriš za naš portal. Za početak, reci nam da li treniraš fudbal i ako da, u kom klubu?

EKI: Treniram već nekoliko godina u svom matičnom klubu Nacional Kadiluk a pod nadzorom i kontrolnim radom u FK Čukarički iz Beograda. Moji treneri su Elvedin Hazirović i Aleksandar Tomović.

TC: Svakog dana si nam slao video materijal sa svojih kućnih treninga. Često se dešavalo da već nakon jednog sata od naše objave novog video zadatka, već naučiš i pošalješ video sa uspešnim izvođenje? Interesuje nas kako si to uspevao?

EKI: Svakog dana treniram, bez pauze. Dnevno po dva ili tri treninga. Najviše radim na usavršavanju tehnike sa loptom i učenju novih tehničkih poteza.

TC: Koliko ti je teško pala novonastala situacija i šta ti je najviše nedostajalo tokom izolacije?

EKI: Bilo mi je previše dosadno i teško što ne mogu da treniram sa svojim drugarima. Najviše mi nedostaju treninzi i utakmice.

TC: Kako si saznao za Virtuelnu Školu Fudbala i odlučio da se aktiviraš?

EKI: Za Virtuelnu Školu Fudbala sam saznao preko instagrama. Odmah mi se svideo način treninga a posebno to što sam mogao sve treninge da radim u kući, što je bilo važno tokom izolacije.

TC: Da li je bilo teško trenirati u kući i da li misliš da i treningom u kući može da se napreduje?

EKI: Mislim da i u kući može da se trenira. Znam da mi je to puno pomoglo da ostanem u formi i mislim da sam za ovo vreme dosta napredovao. Posebno u tehnici sa loptom.

TC: Koje su ti vežbe u Virtuelnoj Školi Fudbala ostale najviše u pamćenju?

EKI: Nazanimljivije su mi bile različite finte sa videa. Zapamtio sam da su najlakše vežbe bile u treningu broj 36 a najteže u treningu broj 28.

TC: Da li planiraš da nastaviš da teniraš u Virtuelnoj Školi Fudbala i posle pandemije?

EKI: I dalje želim da pratim Virtuelnu Školu Fudbala i da se usavršavam preko video klipova koji se tu pojavljuju. Već sam svim svojim drugarima preporučio da i oni prate i na taj način uče i budu bolji.

TC: Reci nam koji ti je omiljeni tim i igrač? Sigurno ih imaš...

EKI: Od domaćih, tu su Čukarički i Crvena Zvezda a od inostranih navijam za Liverpul. Omiljeni igrači su mi Muhamed Salah i Leo Mesi.

TC: I na kraju, reci nam koji su tvoji planovi i ambicije vezane za fudbal?

EKI:  Plan mi je da nastavim da se fudbalski usavršavam. Želja mi je da što pre zaigram u seniorskom fudbalu u našoj zemlji. Ambicije su mi velike i želeo bih da jednog dana obučem dres Liverpula i postanem svetski poznat igrač. A prije svega dobar čovjek.

Talent Centar i Virtuelna Škola Fudbala se zahvaljuje malom Elhanu na intervjuu, želi mu puno uspeha i da mu se ostavre snovi.

Sigurni smo da ima velike šanse da uspe. Takav motiv, radne navike i brzina učenja novih vežbi se teško viđa. Teško je da će to ostati neprmećeno jer se radi o jednom, zaista, talentovanom dečaku.

Zadovoljstvo nam je da je deo Virzuelne Škole Fudbala i što će Virtuelna Škola Fudbala jednog dana biti ponosna što je imala svoj uticaj na to što je mali Eki postao velika zvezda.

To mu želimo od srca a mi ćemo mu se odužiti skromnim poklonom i poželeti da nastavi da trenira sa nama i bude još bolji, u prvoj Virtuelnoj Školi Fudbala.

PRATITE VIRTUELNU ŠKOLU FUDBALA:

Facebook: Virtuelna Škola Fudbala
Instagram: https://www.instagram.com/virtuelna_skolafudbala/
website:www.talentcentar.com
youtube: https://www.youtube.com/channel/UCp9x0xH0jBiLz9E6uLrJSLw

 

Nazad