Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.


Sponzor
12.02.2020
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - platforma Talent Centar postaje Vaš prvi saradnik

Tri godine sistemskog istraživačkog rada u oblasti dečijeg i omladinskog fudbala, evidentirale su sve anomalije trenutnog sistema organizacije i rada sa mlađim fudbalskim selekcijama na našim prostorima.

Često smo skloni da kažemo da društveno-politički sistem nije dobar ili da državne i sportske institucije ili savezi ne rade dobro svoj posao i da je to razlog zašto nismo dovoljno dobri u odnosu na neke druge zemlje Evrope i sveta. Neretko, to može da bude opravdanje ali retko ko se od nas zapita da li i mi, koji direktno učestvujemo u dečijem i omladinskom fudbalu, kao treneri, sportski stručnjaci, roditelji... nekada grešimo . Da li dovoljno dobro radimo svoj posao ili da li svojim radom, idejama, projektima, aktivnostima i inicijativama doprinosimo razvoju dečijeg i omladinskog fudbala i maksimalno radimo na ličnom, profesionalnom, grupnom, timskom, organizacionom ili takmičarskom napretku.

Analizirali smo sve ono što je aktuelno na domaćem fudbalskom tržištu i došli do nekoliko važnih zaključaka koji su odredili put kojim Talent Centar, kao nov i jedinstven projekat, treba da ide kako bi stvorio uslove da svi akteri ove oblasti u nama mogu da vide PARTNER BR. 1 , i nekoga ko iskreno radi na razvoju fudbala u regionu, na specifičan i kreativan način.

Jednolična sportka ponuda, zastareli modeli rada i organizacije, neprimereni sistemi takmičenja, neprofesionalno i neetičko ponašanje organizatora rada sa decom, needukovanost trenera, brza prezasićenost dece, neadekvatni uslovi za rad, nedovoljno saradnje, razmene ideja, iskustava, projekata, nedovoljno dobrih inicijativa, ideja... sve su to problemi koji deluju neprimetno ali dugoročno utiču na to da je napredak nedovoljno dobar ili ako ga ima, onda je usporen. Drugi nas, velikim ulaganjima u infrastrukturu i stručni kadar, prestižu i na taj način minimiziraju uticaj naše talentovanosti i tradicije.

Platforma Talent Centar je osmišljena da bude projekat koji će raditi u interesu svih učesnika, od škola fudbala kao organizatora rada sa malim fudbalerima, sportskih stručnjaka, drugih stručnjaka u sportu koji su direktno ili indirektno uključeni u sport, organizatora sportskih događaja, valsnika sportskih objekata, roditelja se one dece koja aktivno treniraju fudbal, pa do same dece.

Na osnovu tipovanih problema, kreirali smo setove usluga i programa koji će, sasvim sigurno, biti dobra pomoć i podrška svim gore navedenim akterima. Na poseban, kreativan način, radićemo na promociji, pomoći, podršci, saradnji, informisanju, edukaciji i organizaciji novih sadržaja koji doprinose boljem radu i rezultatima svih njih a time i podizanju dečijeg i omladinskog fudbala na viši nivo.

U toku meseca, predstavićemo novu platformu Talent Centra svim zainteresovanim budućim saradnicima i partnerima.

Radujemo se saradnji sa Vama.

Sigurni smo. Mi smo u bliskoj budućnosti Vaš PARTNER BR. 1 


Talent Centar – dečiji fudbal

Nazad

Kontakt

Telefon: +381 64/ 00 15 927

Adresa: Beograd – Šabac (Srbija)

E-mail: talent.centar@gmail.com

Pratite nas