Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.

22.12.2020

TC: "PEHARI ZA NAJVEĆE BORCE" !!!

Sample image

Moramo nešto da učinimo. Svako od nas ima moralnu obavezu da pomogne. Kao grupa, možemo još više. Imamo potencijal, nedostaje nam samo dobra ideja.

IMAMO I IDEJU...

Svakodnevno se pokreću i realizuju humanitarne akcije različitog tipa i sadržaja za sve one kojima je pomoć potrebna. Nažalost, takvih je puno, od pomoći za lečenje dece obolele od retkih bolesti, pomoći ugroženoj deci i porodicama, deci bez roditelja, deci iz ugroženih i ratom zahvaćenih područja itd...

Razmišljali smo o tome kako mi možemo da damo svoj doprinos a da efekat bude što veći. Da skrenemo pažnju na problem, animiramo svoju ciljnu grupu, pokrenemo inicijativu a onda i pomognemo da akcija uspe.

IMAMO POTENCIJAL...

Neformalna grupa mladih sportskih radnika okupljena u kreiranje i početak realizacije inovativnog projekta Talent Centar - dečiji fudbal, pokreće jedinstvenu humanitarnu akciju pod nazivom „Pehari za najveće borce“. U prethodne tri godine ostvarili smo kontakt i saradnju sa stotinama škola fudbala i fudbalskih klubova u Srbiji i regionu još puno više trenera i drugih sportskih radnika. Najavili smo pokretanje novih inovatnivnih programa u narednom periodu. Zašto taj dobar imidž i kontakte nebi iskoristi da učinimo neko dobro delo. Ako već to možemo. Razmišljali smo i osmislili dobru priču. Zanimljivu ideju koja bi mogla da se proširi i učini da ugroženoj i bolesnoj deci širom regiona izmamimo osmeh na lice.

ŠTA SMO PLANIRALI...

Prvo ćemo mi, članovi TC-Tima u svojim školama fudbala pokrenuti akciju prodaje pehara iz svojih klupskih vitrina. Svaka škola fudbala ima od 10 do 200 pehara koja su njihove selekcije osvajala na brojnim dečijim turnirima i ligama. Zašto bi bio problem da svaka od tih škola izdvoji 2-3 ili više pehara i da ih ponudi roditeljima, navijačima ili firmama na licitaciju ili prodaju a onda taj novac dali u humanitarne svrhe. Mi ćemo dati primer a očekujemo da će našim putem krenuti i oni sa kojima sarađujemo.

ZAMISLITE OVO...

Do 10-og januara, našu inicijativu podrži 100 škola fudbala. Ova akcija bi imala i te kako smisla, prikupili bi dosta sredstava a da ne govorimo o poruci koju bi poslali i širenju svesti o značaju uključenosti najmlađih u humanitaran rad.

A ZAŠTO BI SE UKLJUČILI...

Zato što nam je na svim tim turnirima lepo, družimo se, uživamo, igramo, trčimo, postižemo golove, radujemo se... A nekome se posreći i da osvoji medalju. Jesmo li se nekada zapitali koliko dece nikada nije imalo taj osećaj? Nije moglo iz raznih razloga. A možda su veći borci od svih nas koji smo imali medalje oko vrata i uzdignute pehare iznad glave. Mislite li da oni nisu poželeli isto to? E zato imamo obavezu da ih se bar tokom Božićnih i novogodišnjih praznika setimo i pokušamo da im izmamimo osmehe na lice. Oni zaslužuju to. Škole fudbala, treneri, deca i njihovi roditelji moraju da budu pokretači i primeri. Zato, ne postoji nijedan razlog da svaka škola fudbala i njeni članovi ne budu deo velikog humanitarnog talasa.

ZAŠTO BI NEKO KUPIO PEHAR...

Zašto nebi? Roditelji i deca bi sigurno želeli da u svom domu imaju pehar u kome je dete učestvovalo u osvajanju. Zašto nebi firme imale lep pehar u svojim radnjama i lokalima? Stvar je u tome što taj pehar koji bi oni „kupili“ od škole fudbala, nije kupljen pehar, niti dokaz da si najbolji, nego pehar koji podseća na dobro delo i osećaj da si neko dete obradovao, usrećio. Za većinu nas je to malo, a možete li da zamislite koliko je to za nekog drugog kome „ode“ vaš novac.

I DA ZAVRŠIMO...

Ako vas nismo ubedili, ignorišite ovaj tekst.
Ako se ipak dvoumite i mislite da sve ovo ima smisla, OVDE se informišite kako smo zamislii ovu jedinstvenu humanitarnu akciju u kojoj svi mi možemo da učestvujemo. Svako na svoj način.


Vaš TC-TIM

Nazad