Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.

19.03.2020

Prekinuti su svi treninzi ali je tu VIRTUELNA ŠKOLA FUDBALA kojom ćemo pobediti Corona virus

Sample image

Vanredno stanje proglašeno zbog globalne pandemije Corona virusa, prouzrokovalo je da veći deo regiona bude u blokadi a posebno se to odnosi na ograničenu slobodu kretanja i prekid svih aktivnosti koje okupljaju veći broj ljudi. Sport je u kompletnom prekidu, prekinuti su treninzi, odložene lige, otkazani turniri i drugi sportski događaji.

Ako govorimo samo o užem regionu, prostoru ex-YU, više od 4000 klubova i škola fudbala koje sprovode trenažni i takmičarskii proces za decu, prekinulo je svoj rad. To znači da je između 200– 300 000 dece trenutno bez mogućnosti da se organizovano bavi fudbalom kao što je to radilo pre samo 10-ak dana. Ako tome dodamo decu koja treniraju druge sportove i decu koja se do sada nisu organizovano bavila fudbalom, preko milion dece je uskraćemo za igru, druženje, učenje, obuku i razvoj svojih potencijala.

Kada su upitanju škole fudbala kako nosioci organizacije rada sa najmlađim fudbalskim selekcijama, one trenutno nisu u mogućnosti da organizuju svoj rad a njihovi članovi traže načine kako da, samostalno i u ograničenim uslovima, mogu da se posvete daljem napretku u učenju i usavršavanju znanja i sticanju iskustva koje im je potrebno u ovom trenutku njihovom odrastanja.

 To što je prekinut trening, ne znači i da treba da bude prekinut rad svakog od njih. Ako rad nije dozvoljen na treningu, postoje drugi načini i prostori koje treba iskoristiti za rad na sebi, razvoju svojih veština i sposobnosti. Svaki dan, svaki sat, sve do trenutka kada će zabrana biti ukinuta i ponovo svi izađu na teren.

Tragali smo za mogućnostima za prevazilaženje ovog problema i kreirali projekat koji bi mogao da bude rešenje. Umesto da deca budu prepuštena sama sebi, radeći u svojoj sobi, hodniku ili parku, osmislili smo način da to bude organizovanije i kvalitetnije. Možda je ovo odličan trenutak da se iskoristi svakodnevno prisustvo dece na internetu i višak slobodnog vremena, da se deca podstaknu na individualan rad na sebi i da se kvalitetno edukuju o temama značajnim za njihov razvoj.

Virtuelna Škola Fudbala je ideja nastala na potrebi da svu zainteresovanu decu okupi na jednom mestu i svakodnevno sarađuje sa njima, podržava ih, motiviše i edukuje o važnosti i potrebi za kvalitetno i kontinuirano vežbanje.

Plan je da program započne u ponedeljak, 23.03. a za sada će biti pokrenuti kanali na društvenim mrežama koji su najdostupniji najmlađim fudbalerima i to Instagram profil virtuelna_skola_fudbala , Facebook stranica Virtuelna Škola Fudbala youtube kanal Talent Centar - dečiji fudbal  a uskoro će ceo projekat biti pokrenut i na našem zvaničnom sajtu . U planu je i formiranje viber grupe preko koje će zainteresovana deca i njihovi roditelji dobijati sve važne informacije.

Želja nam je da okupimo što više dece na jednom mestu i u saradnji sa njihovim školama, pokrenemo teme i programe prilagođene  svima njima.

Pratite naš sajt i stranice na društvenim mrežama i budite deo nove škole fudbala. Drugačije ali vredne.

TC-TIM

Nazad