Vesti
Dečiji i omladinski fudbal na jednom mestu - pratite najvažnije informacije i aktuelnosti.


Sponzor
06.10.2019
TC: Da li je dobro jesti pre treninga?

Nije poželjno da se prejedete pola sata pred bilo kakav fizički napor pa ni pred vežbanje, ali je još manje poželjno da se upustite u njega praznog stomaka. To može da dovede do gubitka mišićne mase, a to sigurno nije rezultat  koji želite da postignete. Onda kada vežbate bez adekvatnog goriva koje dobijamo iz hrane, telo se kreće na silu, ugljenih hidrata nema, a proteine počinje da troši iz mišića . Time počinjete da gubite mišićnu masu, a metabolizam se usporava i teže je izgubiti masne naslage. Vežbanje postaje kontraproduktivno i vi upadate u začarani krug.  

TC: Dečiji turniri bez rezultata, pehara imedalja - da li biste podržali?

Dozvoljeno je jesti pre treniga, ali ne i prejesti se. Dovoljno je da date svom organizmu malo goriva. Sigurno vam je već poznato da naše telo kao gorivo koristi ugljene hidrate. To ne znači da treba da navalite na porciju sladoleda ,testenina i peciva.

Pre treninga, najbolji izbor su neki ugljeni hidrati koji su bogati vlaknima i mala količina proteina. Na ovaj način ćete pojesti manju količinu hrane koja vam neće izazivati neprijatnost dok vežbate, a vlakna će učiniti da se osećate sito!

TC: Dozvolite deci da se igraju napolju, čak i kada je puno hladno

Probajte recimo kombinaciju nekih žitarica, suvog voća i jogurta. Odličan izbor su recimo ovsena kaša ili ovsene mekinje. Ovo je brzinski obork koji možete da pojedete ako trenirate ujutru.

Malo je verovatno da će vam stomak biti prazan ukoliko trenirate tokom popodneva i uveče. Čak i tad, ne treba da se prejedete pred trening.Tada je pravo vreme za jednu manju užinu. Konkretan obrok, ručak ili večeru, trebalo bi da pojedete 2-3  sata pre treninga.

Izbegavajte gazirane napitke, prženu hranu, soseve i začine koji umeju da budu teški za želudac. 

 

Izvor: minutzamene.com

 

Nazad

Kontakt

Telefon: +381 64/ 00 15 927

Adresa: Beograd – Šabac (Srbija)

E-mail: talent.centar@gmail.com

Pratite nas